Vepřové kostky na houbách ve smetanové omáčce:
SUROVINY
500 g vepřové plece
1 ks cibule
2 ks bobkové listy
4 kuličky nového koření
sůl, pepř
1 lžíce sádla
300 g hub (mražených)
1 kelímek 33 smetany ke šlehání
2 lžičky octa
1 lžička cukru
1 lžíce hladké mouky
mléko dle potřeby
- Maso nakrájíme na kosty o vel. 3x3 cm, osolíme a opepříme.
- Na rozpáleném sádle osmahneme dorůžova na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme maso a 10 minut restujeme. Podlejeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka.
- Poté maso vyjmeme a přidáme zčásti povolené houby. Budeme-li pouívat houby sušené, tak ty musíme namáčet aspoň 2 hodiny ve studené vodě a pak zcedit. Chvilku je podusíme.
- Smetanu promícháme s moukou a přidáme k houbám. Mlékem naředíme na požadovanou hustotu. Dochutíme octem, cukrem a případně dosolíme.
- Do omáčky vrátíme maso a prohřejeme.Podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařeným bramborem.
Leni, ahoj. Vepřové na houbách dělám, velká dobrota. Jen u nás letos vůbec nebyly houby, což mě mrzí, ráda je sbírám. Zdraví Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Ahojky Leni, to máš pravdu letos hub málo. Také ho občas udělám. Hezký den, u nás prší.
OdpovědětVymazatDělám,mám ráda vše s houbama
OdpovědětVymazatHi hi hi já také, mám ráda i nakládané.
Vymazat