21. 10. 2021

 

Hlívy na smetaně s kynutým knedlíkem:

Recept Hlívy na smetaně s kynutým knedlíkem 

500 g čerstvé hlívy
2 ks středně velké cibule
podle potřeby olej
špetka sůl, pepř
špetka sladká mletá červená paprika
2,5 dc lsmetana 33%
podle potřeby mléko
podle potřeby hladká mouka
podle chuti vegeta
2 kostky maggi hřibové
 

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Omyté hlívy si nakrájíme (hlavičky, případně i stonky) na proužky, orestujeme si na oleji na kostky nakrájenou cibulku a přidáme nakrájené hlívy.
  2. Osolíme, opepříme, přidáme trochu sladké červené mleté papriky a zamícháme.
  3. Za stálého míchání chvíli podusíme a zalijeme vodou. Přivedeme do varu, přidáme maggi kostky hřibové a na mírném ohni povaříme.
  4. Uvařené zalijeme sladkou smetanou.
  5. Do trochy mléka přidáme hladkou mouku a omáčku zahustíme.
  6. Dochutíme vegetou a chvíli povaříme.
  7. Podáváme s knedlíkem, případně s penne těstovinou.
 

 Zdroj: https://www.nejrecept.cz/recept/hlivy-na-smetane-s-kynutym-knedlikem-r5426

4 komentáře:

  1. Dneska jsme byli v Polsku pro kytky na hřbitov na dušičky a hlívu jsem koupila.Třeba to zkusím.🎃

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jindří, já mám hlívu ráda. Dávám jí pod maso i polévku vařím. pa

      Vymazat
  2. Hlívu mám ráda.Mladí dělají v hospodě výbornou polévku

    OdpovědětVymazat