Hlívy na smetaně s kynutým knedlíkem:
500 g čerstvé hlívy
2 ks středně velké cibule
podle potřeby olej
špetka sůl, pepř
špetka sladká mletá červená paprika
2,5 dc lsmetana 33%
podle potřeby mléko
podle potřeby hladká mouka
podle chuti vegeta
2 kostky maggi hřibové
- Omyté hlívy si nakrájíme (hlavičky, případně i stonky) na proužky, orestujeme si na oleji na kostky nakrájenou cibulku a přidáme nakrájené hlívy.
- Osolíme, opepříme, přidáme trochu sladké červené mleté papriky a zamícháme.
- Za stálého míchání chvíli podusíme a zalijeme vodou. Přivedeme do varu, přidáme maggi kostky hřibové a na mírném ohni povaříme.
- Uvařené zalijeme sladkou smetanou.
- Do trochy mléka přidáme hladkou mouku a omáčku zahustíme.
- Dochutíme vegetou a chvíli povaříme.
- Podáváme s knedlíkem, případně s penne těstovinou.
Dneska jsme byli v Polsku pro kytky na hřbitov na dušičky a hlívu jsem koupila.Třeba to zkusím.🎃
OdpovědětVymazatJindří, já mám hlívu ráda. Dávám jí pod maso i polévku vařím. pa
VymazatHlívu mám ráda.Mladí dělají v hospodě výbornou polévku
OdpovědětVymazatJí také Jíťo. pa
Vymazat