27. 11. 2021

 

Pečení na neděli: Zkuste svatební mini koláčky plněné tvarohem a máčené v rumu! 

Zdroj: Česká televize, Závodná 

Nevíte, co dnes upéct rodině dobrého? Inspirujte se receptem z televizního pořadu, který pro vás spolu s pamětníky připravuje vítězka soutěže Peče celá země, Petra Burianová. Pro tentokrát se pekly svatební mini koláčky.  

Mini koláčky nejen na svatbu

Přiznáváme, že pokud chcete dodržet tradiční mini velikost, je s tím docela práce. Koláčků bude z následujícího množství surovin asi 200 kusů. Žádný by totiž neměl být větší než pětikoruna. A každý koláček je potřeba po upečení „vykoupat“ v lázni z rozpuštěného másla a rumu a poté hned obalit v moučkovém cukru s oříšky. Výsledkem jsou takové malé koláčkové „jednohubky“, klidně jich můžete snít deset a pořád nebudete mít dost. Také už jste nedočkaví? Tak tady je recept:

Na 200 koláčků budete potřebovat na těsto: 500 g polohrubé mouky, 1 žloutek + 1 celé vejce, 250 g stoprocentního rostlinného tuku (Omega, Iva), 80 g kvasnic (2 kostky), 1 lžíci cukru, špetku soli a 1/4 l mléka. Na nádivku pak: 2 kostky tvarohu poloměkkého v alobalu (ne vaničkový), 50–100 g moučkového cukru, strouhanou kůru z 1 citronu, 1 vanilkový cukr, 1 žloutek a 200 kusů rozinek. Na máčení: 250 g másla a 150 ml rumu. Na obalování: 400 g mletých ořechů a 200 g cukru moučka.

Zdroj:https://www.toprecepty.cz/clanky/2199-peceni-na-nedeli-zkuste-svatebni-mini-kolacky-plnene-tvarohem-a-macene-v-rumu/?utm_source=fb&utm_medium=jirkastu&utm_campaign=clanek&utm_content=vareni_s_tomem&fbclid=IwAR3cv_Xm0ZdWq31rVKcgu9moYJNAGuWHHXdO86GdJPBqexP7FANwMYTrsNg

 

4 komentáře: