26. 11. 2021

Mohlo by se hodit jako dárek

 

Med s ořechy v dárkovém balení:

Med s ořechy v dárkovém balení

Med s ořechy v dárkovém balení je vhodný dárek pro milovníky zdravé výživy. Ořechy, stejně jako med, jsou označovány jako superpotravina. Jsou zdrojem omega kyselin, vlákniny, bílkovin, vitaminů a malého množství sacharidů. Med a jeho pozitivní účinky na lidský organismus jsou také všeobecně známé.

Dřevěná krabička s ořechy obsahuje 3 ks skleniček s obsahem 250g ve tvaru soudku, ozdobené látkou a ručně psaných nápisem. Dárkové balení proutěný košíček obsahuje 4 ks skleniček ve tvaru včelí buňky nebo šestihranu  s různými druhy ořechů a oříšků (s obsahem 140 g) a 4 ks vánočních voskových ozdob. Ořechy nejsou nikterak upravené a jsou naložené v medu. Do medu s ořechy NEPŘIDÁVÁME žádné ovesné a jiné sirupy, z tohoto důvodu naše produkty v medu časem zkrystalizují, což je de facto známkou kvality.

V dárkovém balíčku jsou zejména tyto varianty ořechů: vlašské ořechy, mandle, lísková jádra a směs ořechů (arašídy, paraořechy, kešu, a další. Varianty ořechů se mohou lišit dle dostupnosti.

Vlašské ořechy mimo jiné, jsou zdrojem vitamínu E a mají antioxidační účinky. Mandle a lísková jádra obsahují mononenasycené mastné kyseliny, samozřejmě vlákninu, bílkoviny a další.

Uchovejte v chladu, temnu a suchu. Krystalizace je přirozenou vlastností medu. Do tekutého stavu můžete med opět přivést pomalým zahříváním ve vodní lázni do 45°C.

U varianty s vánočními ozdobami může dojít k jejich „zešednutí“, na povrchu se vytvoří tzv. voskový květ. Toto není na závadu, ale známka kvality a  pravosti vosku. Ozdoby jen zlehka ofénujte.

FOTO JE ILUSTRAČNÍ

Zdroj:https://www.vcelarstvi-thomayer.cz/shop/medove-dobroty/med-s-orechy-v-darkovem-baleni/


 

 

4 komentáře:

  1. To jsem dostala loni od kamarádky.Její manžel je včelař.Je to velká dobrota

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky Jíťo, mě moc chutnají oříšky v medu. Objednala jsem různé medy jsou v košíčku a dám to mladým k Mikuláši hihihi.

      Vymazat
  2. Krásný a určitě dobrý dárek.🎄🎄🎄

    OdpovědětVymazat