18. 1. 2022

 

Černá čočka salát s řepou

Ingredience:

  • 5 ks baby řepy
  • 9 lžic olivového oleje extra virgin
  • 3 lžíce cherry octa
  • 1 lžíce medu
  • sůl
  • pepř
  • lískové oříšky
  • 1 hrnek red chard nebo čerstvých bylinek
  • 200 g sýru feta

Na řepu:
1 hrnek hrubé mořské soli
2 snítky tymiánu
2 stroužky česneku

Na čočku:
1/3 hrnku čočky beluga
1⁄2 l zeleninového vývaru

Postup:
Čtyři baby řepy posypeme se solí a tymiánem, přidáme česnek a zabalíme každou zvlášť do alobalu. Pečeme na 180 °C do měkka.

Čočku dáme vařit do zeleninového vývaru. Zbylou řepu nakrájíme na tenké plátky a dáme do ledové vody.

Z octa, medu, oleje, soli a pepře a vyšleháme dresink.

Čočku scedíme a vmícháme do dresinku. Přidáme upečenou řepu, plátkovanou řepu. Naservírujeme na talíř, posypeme praženými lískovými oříšky a feta sýrem.

 

https://www.womanonly.cz/zdrava-cerna-cocka-beluga-nenadyma-a-je-hned-hotova/

4 komentáře:

  1. Leni, saláty z čočky taky dělám, mám to moc ráda. Ahoj. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím Leni, mám také saláty ráda, ale s čočkou musím opatrně. pa hezký den ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat