13. 2. 2022

 

Pečený kančí hřbet recept:

Pečený kančí hřbet receptPečený kančí hřbet můžeme doplnit švestkovou omáčkou a bramborovými noky. Nebo dušeným zelím a bramborovými knedlíky.

Ingredience receptu

  • 600 g vykostěného kančího hřbetu
  • 1 pomeranč
  • 200 ml červeného vína
  • 1 citron
  • 50 ml koňaku

    Způsob přípravy

    Maso po délce nařízneme. V míse smícháme pomerančovou šťávu s citronovou šťávou, s medem, vínem a koňakem. Maso ze všech stran osolíme, opepříme a naložíme ho na 4 hodiny do připravené marinády.

    Před koncem marinování předehřejeme troubu na 180 stupňů. Maso vyndáme z marinády, osušíme ho a v pánvi na rozpáleném oleji ho opečeme ze všech stran. Pak ho vložíme do pekáče, podlijeme trochou marinády a v předehřáté troubě upečeme do měkka.

    Během pečení maso podle potřeby podléváme. Hned po upečení maso naporcujeme a s vybranou přílohou podáváme.

    https://www.jidlo.cz/recepty/peceny-kanci-hrbet 

 

6 komentářů:

  1. Zajímavé jídlo, bohužel nemám žádného kance kterého bych zabila♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hi hi hi to já také ne, ale nedávno jsem zakoupila u farmáře.

      Vymazat
  2. Leni, recept pěkný, ale kanec není, ani kousek... U nás dnes vegetariánské karbanátky z brokolice, mrkve a fazolí s bramborem. Mužskej když to viděl řekl radši, že nemá hlad... Ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hi hi hi Leni já Tvého manžela chápu :-). Jsem také masová, ale občas si dám vegetariánské :-). Prima nový týden.

      Vymazat
  3. Zvěřinu nejím,ale recept to je asi dobrý

    OdpovědětVymazat