Pečený kančí hřbet recept:
Pečený kančí hřbet můžeme doplnit švestkovou omáčkou a bramborovými noky. Nebo dušeným zelím a bramborovými knedlíky.
Ingredience receptu
- 600 g vykostěného kančího hřbetu
- 1 pomeranč
- 200 ml červeného vína
- 1 citron
- 50 ml koňaku
Způsob přípravy
Maso po délce nařízneme. V míse smícháme pomerančovou šťávu s citronovou šťávou, s medem, vínem a koňakem. Maso ze všech stran osolíme, opepříme a naložíme ho na 4 hodiny do připravené marinády.
Před koncem marinování předehřejeme troubu na 180 stupňů. Maso vyndáme z marinády, osušíme ho a v pánvi na rozpáleném oleji ho opečeme ze všech stran. Pak ho vložíme do pekáče, podlijeme trochou marinády a v předehřáté troubě upečeme do měkka.
Během pečení maso podle potřeby podléváme. Hned po upečení maso naporcujeme a s vybranou přílohou podáváme.
Zajímavé jídlo, bohužel nemám žádného kance kterého bych zabila♥
OdpovědětVymazatHi hi hi to já také ne, ale nedávno jsem zakoupila u farmáře.
VymazatLeni, recept pěkný, ale kanec není, ani kousek... U nás dnes vegetariánské karbanátky z brokolice, mrkve a fazolí s bramborem. Mužskej když to viděl řekl radši, že nemá hlad... Ahoj Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Hi hi hi Leni já Tvého manžela chápu :-). Jsem také masová, ale občas si dám vegetariánské :-). Prima nový týden.
VymazatZvěřinu nejím,ale recept to je asi dobrý
OdpovědětVymazatTak to já mám ráda.
Vymazat