1. 8. 2022

 

Rychlý a jednoduchý recept na chřest:

Rychlý a snadný recept na chřest. Uvařte ho a poté jej obalte olivovým olejem, parmazánem a citronovou kůrou.

Ingredience

  • 1 svazek chřestu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce nastrouhaného parmezánu
  • 1 lžička citronové kůry
  • sůl a mletý černý pepř

Postup

  1. Přiveďte k varu vodu na blanšírování.
  2. Zatímco se voda ohřívá, připravte chřest. Důkladně ho opláchněte a odlomte tvrdou bílou spodní část. Chřest nakrájejte mírně šikmo na menší kousky.
  3. Vložte chřest do vroucí vody, snižte teplotu a vařte 2 minuty na mírném plameni. Horkou vodu slijte.
  4. Ještě horký chřest promíchejte s olivovým olejem, parmezánem a citronovou kůrou. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte teplý nebo při pokojové teplotě.
https://www.receptik.cz/recept-na-chrest/ 

 

4 komentáře:

  1. Děkuji za recept chřest je velmi zdraví.👍♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, ale já ho moc často nedělám ⚛ ღ ♥

      Vymazat
  2. Měla bych recept vyzkoušet.Chřest jsem jedla zatím jenom v restauraci

    OdpovědětVymazat