Švédské masové koule s bramborami a krémovou omáčkou:
Tradiční švédský pokrm Köttbullar med potatismos si srdce Čechů získal díky prodejnám IKEA, který je má ve stálé nabídce už mnoho let. Příprava tohoto jídla ale není vůbec složitá a v domácí kuchyni ho připravíte mnohem chutněji.
Masové koule
- mleté hovězí maso 300 g
- mleté vepřové maso 300 g
- vejce 1 ks
- mléko 100 ml
- strouhanka 75 g
- cibule (velká cibule) 1 ks
- extra virgin olivový olej (olivový olej) 2 lžíce
- čerstvé bylinky, nasekané (petržel, kopr, pažitka, libeček) 1 hrst
- mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
- mleté nové koření 1 lžička
- muškátový oříšek 1 lžička
Omáčka
- hovězí vývar 400 ml
- hladká mouka 2 lžíce
- sladká smetana 100 ml
- citronová šťáva podle chuti
- mořská sůl
K podávání
- vařené brambory nebo bramborová kaše
- brusinkový džem
Masové kouličky dělám někdy k rajský
OdpovědětVymazatV rajské jsou výborné. ⚛ ღ ♥
VymazatZajímavé a může být i dobré ♥
OdpovědětVymazatUrčitě ⚛ ღ ♥
VymazatLeni, v Ikea si je dává můj nejmladší syn. Já rybu, on kuličky... Taky je dělám k rajskě omáčce, dobrota. Zdraví Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
V Ikee jsou výborné.
VymazatTy jsou super i já někdy dělám k rajské omáčce♥
OdpovědětVymazatMám je také ráda v rajské.
Vymazat