Hrníčkové jablečné lívance:
Podzimní sezona začala, nastal čas oprášit recepty z jablek. Až se
nabažíte štrúdlů a koláčů, přidejte pár jablíček i do těsta na lívance.
Budou vláčné a šťavnaté, rychle hotové a k odměření surovin vám postačí
hrnek.
- 2 jablka
- 1 hrnek hladké mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 2 vejce
- 1 hrnek mléka
- 1 špetka soli
- 4 lžíce oleje K podávání
- 4 lžíce mascarpone
- 4 lžíce javorového sirupu
- 1 hrst ořechů
Postup
01.
Středně velká jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubším struhadle. Do mísy prosejte mouku se špetkou soli a práškem do pečiva.
Tip: Máte velkou úrodu jablek? Udělejte povidla, křížaly, kompoty, čatní a přesnídávky.
02.
Vejce prošlehejte s mlékem, vlijte k mouce a těsto krátce rozmíchejte metličkou. Dbejte, aby se do těsta zapracovala i mouka ze dna mísy, jinak ale nemusíte šlehat nijak dlouho a pečlivě. Nakonec do těsta zlehka vmíchejte i nastrouhaná jablka.
03.
Větší těžší pánev lehce potřete olejem a rozehřejte na vyšší, ne však nejvyšší stupeň (na elektrickém sporáku stupeň 7–8 z 10). Pomocí menší naběračky na pánev lijte těsto a zvolna smažte, až se okraje lívanců začnou zlehka vybarvovat, potrvá to asi 2–3 minuty. Poté je opatrně obraťte a osmažte z druhé strany. Takhle zpracujte všechno těsto, pánev podle potřeby potřete dalším olejem.
Tip: Ke smažení lívanců ráda používám přepuštěné máslo, dodá jim ještě lepší chuť.
https://www.prozeny.cz/clanek/recepty-sladke-sladka-jidla-hrnickove-jablecne-livance-82950
Leni, to jsem kdysi taky dělala mohla bych je udělat vnučkám, až přijedou. Ahoj Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Mám lívance i palačinky ráda. Prima den Leni.
VymazatTo bych mohla někdy udělat.Musíme zpracovávat jablka.Na jeden den mám naplánované i vdolky s jablečnými povidly.
OdpovědětVymazatLeni,měj hezký začátek týdne
Jééé vdolečky, také je mám ráda. Hezký den.
VymazatTak tohle by mě chutnalo moc, ale má zákaz,hihihi
OdpovědětVymazatJá vím, lívance mohu ⚛ ღ ♥
Vymazat