Krémová polévka z topinamburů
Jednoduchá, lahodná a rychlá. Taková je polévka z topinambur, která nejlépe chutná s dokřupava opraženou slaninou, cibulkou a krajícem chleba.
Ingredience
- 1 kg topinamburů
- 1 větší cibule
- 0,5 l zeleninového vývaru
- citronová šťáva
- máslo
- pár snítek čerstvého estragonu
- sůl, pepř
Postup
Topinambury očistěte kartáčkem, nakrájejte na kostičky a vložte do studené vody s citronovou šťávou.
Cibuli nakrájejte najemno a orestujte dosklovata na másle. Přidejte
topinambury a asi 5 minut je opékejte, poté přilijte studený zeleninový
vývar a vařte do změknutí. Nakonec polévku tyčovým mixérem rozmixujte
dohladka, osolte, opepřete a přidejte nasekaný estragon.
V obchodě na ně občas kouknu.Polévka by mi určitě chutnala
OdpovědětVymazatBude asi dobrá. U nás to tak často není a je to docela drahé.
Vymazat