Pikantní těstoviny s dýní:
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 500 g těstovin
- 500 g dýně (nakrájené na větší kostky)
- 2 stroužky česneku
- 2 feferonky
- hrst zelené petrželky
- olivový olej
- sůl
- parmazán
Úvod
Recept jako stvořený do podzimních plískanic, oranžová dýně a feferonky Vám rozjasní den

Postup
Jemně nasekaný česnek, feferonku a zelenou petrželku dáme za studena do
pánve, na to rozložíme nakrájenou dýni, polijeme trochu olivovým olejem,
osolíme a začneme dusit za občasného míchání.
Je-li třeba, přidáme trochu teplé vody. Dýně se má rozvařit a udělat
hustší kašičku.
Mezitím si uvaříme těstoviny a když jsou ještě hodně „al dente“, scedíme
je, dáme na pánev k dýni a ještě asi minutku provaříme, za stálého
míchání.
Podáváme sypané strouhaným parmazánem.
Dýně byla oranžová, já snad ani jinou neznám.
Těstoviny byly penne rigate, ale to už je na vás, které si vyberete.
Vzkaz Miloškovi - pozor na zuby!
Dneska jsem to jedla u švagra a mohu říct, že je to vynikající!Zdroj: https://www.labuznik.cz/recept/pikantni-testoviny-s-dyni/
Musím k tobě chodit pro inspiraci
OdpovědětVymazatJsi vítána Jíťo, alespoň napíšeš jak chutnalo ⚛ ღ☘
Vymazat